Δελτίο τύπου: Roll Out & 10 years Centaurus Racing Team

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 η αποκάλυψη του Αμφίων, το 4ο λειτουργικό μονοθέσιο της Centaurus Racing Team, στο Ergon Showground Event Hall, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Η ομάδα εκτός από τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου, γιόρτασε και τα 10 χρόνια λειτουργίας της, μαζί με τα παλαιότερά της μέλη, ανατρέχοντας τόσο σε ευχάριστες όσο και δυσάρεστες αναμνήσεις. Φυσικά από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα προηγούμενα τρία μονοθέσια – οι άλλοι τρεις Κένταυροι της ομάδας. Ο Χείρων αποτελεί το πρώτο μονοθέσιο της Centaurus Racing Team, έπειτα ακολούθησε ο Νέσσος, μετά ο Θηρέας και φέτος η ομάδα ολοκλήρωσε την κατασκευή του 4ου Κενταύρου, του Αμφίωνα, έπειτα από πολλές ώρες μελέτης και σκληρής δουλειάς.

H Centaurus Racing Team αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και από το 2009 έχει στόχο την μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή πλήρως λειτουργικών μονοθεσίων τύπου Formula. Στο πέρασμα αυτών των 10 χρόνων λειτουργίας, η ομάδα έχει καταφέρει να αποσπάσει πολύ σημαντικές διακρίσεις στους διαγωνισμούς Formula Student, έχοντας τεράστιο ανταγωνισμό από πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία διαθέτουν μεγαλύτερα budget και τεχνογνωσία. Αυτό βέβαια δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στην ομάδα για να συνεχίσει να προσπαθεί και να κατακτά σημαντικές διακρίσεις. Έτσι λοιπόν και φέτος η Centaurus Racing Team μαζί με τον Αμφίωνα, θα λάβει μέρος στους διαγωνισμούς της Ουγγαρίας της Ιταλίας και της Τσεχίας στην κατηγορία Class1 των διαγωνισμών Formula Student.